29. september 2014 kell 15:01

Ülevaatuseta sõidukid kustutatakse registrist

Alates 1. oktoobrist peatub registrikanne kahe aasta möödudes viimase tehnoülevaatuse ja kindlustuspoliisi kehtivusest.  Foto: Andres Haabu

Kolmapäeval jõustub seadusemuudatus, mis lubab maanteeametil peatada sõiduki või haagise liiklusregistrikande, kui selle viimasest tehnoülevaatusest ja kindlustuspoliisi kehtivusest on möödas kaks aastat.

Varem võis sõiduk liiklusregistris olla aastaid, kuigi teda ennast ei pruukinud enam olemas olla.Juba 1. oktoobril lähevad kande peatamisele kõik sõidukid, mis ei vasta nendele tingimustele. Edaspidi peatub registrikanne kahe aasta möödudes viimase tehnoülevaatuse ja kindlustuspoliisi kehtivusest.

Sõiduki, mille registrikanne on peatatud või mis on ajutiselt registrist kustutatud, loetakse registreerimata sõidukiks ja sellise sõiduki kasutamine on keelatud, teatas maanteeamet.

Hetkel kuum