• Jaga lugu:

  USA kingib Eestile lennukid ja raha

  USA 173. õhudessantbrigaad saabumas Ämari lennubaasiFoto: Eiko Kink, Äripäev

  USA teatas eelmisel nädalal kahe transpordilennuki kinkimisest Eestile ja ligi 25 miljoni dollarisest investeeringust Ämarisse.

  USA maavägi kingib Eestile kaks sõjaväe transpordilennukit C-23B+ Sherpa, mis hakkavad asendama praeguseid Antonov An-2 õhusõidukeid. Lisaks lennuki kolmeliikmelisele meeskonnale saab lennuvahend pardale võtta kuni 36 reisijat. Lennuki maksimaalne kiirus on 468 kilomeetrit tunnis ning suurim lennukaugus 1900 kilomeetrit, kirjutas Postimees.
  Eesti õhuväele kingitavad lennukid olid siiani USA maaväe kasutuses. USA relvajõud on kasutanud Sherpa C-23B+ tüüpi lennukeid alates 1985. aastast. USA kaitseväe andmetel jagatakse kaheksa C-23 Sherpat Eestile, Filipiinidele ja Djiboutile.
  Samuti leiab USA relvajõudude tuleva aasta eelarves ligi 25 miljonit dollarilise eraldise Ämarile lennuväljale, mõnevõrra vähem ehk vastavalt üle 10 ja 13 miljoni dollari antakse ka Läti ja Leedu õhuväebaaside, Lielvarde ja Šiauliai tarbeks, vahendas Postimees.
  Lisaks seitsmele õhuväeobjektile Baltimaades, Bulgaarias, Itaalias, Poolas ja Rumeenias seisab samal eelarvereal ehk plaanitavate välismaiste sõjaliste rajatiste seas veel 37 000 000 dollarit maksev maaväerajatis Rumeenia sõjaväebaasis ja 44 000 000 dollarit NSA-le salastatud asukohaga rajatiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.