Lasse Lehis: Reformi valijal pole sotsmaksust sooja ega külma

Lasse Lehise sõnul tasub maksud rahule jätta  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Maksumaksjate liidu juhi Lasse Lehise sõnul võiksid poliitikud maksud seniks rahule jätte, kuni tekib pikem visioon ning arvab, et Reformierakonna valijatel pole näiteks sotsiaalmaksu protsendist sooja ega külma.

Seoses Eesti majanduskasvu paigaltammumisega küsisime erinevate ettevõtjate ja arvamusliidrite kommentaare selle kohta, mida nad soovitaksid, kuidas majandust elavdada ning mida maksudega teha.

Lasse Lehis lausus vastuseks, et ta pole enda sõnul pädev kommenteerima majanduse arengut üldiselt, kuid samas maksumaksjate liidu ettepanek oleks maksudega mitte mängida enne, kui tekib suurem visioon või plaan.

„Niikaua, kui ei ole head plaani, kuidas maksudega majandust ergutada, oleks kõige targem üldse mitte teha mingeid maksumuudatusi. Ei tõsta ega langetada. Koalitsioonierakonnad võiksid vabalt kõik oma rahapildumise lubadused ära unustada ja valijad annavad neile selle andeks. Reformierkonna valijatel pole sooja ega külma mingist sotsiaalmaksu protsendist. Ma kardan, et suurem osa neist ilmselt ei teagi, kui suur sotsiaalmaksu määr üldse on,“ märkis Lehis.

Ta lisas: „Nemad valisid Reformierakonda sellepärast, et Savisaar ei saaks peaministriks. See eesmärk on edukalt täidetud ilma igasuguste aktsiisitõusudeta. Rohkem polegi vaja, sest midagi enamat Reformierakonnalt nagunii keegi enam ammu ei oota,“ kritiseeris Lehis võimul olevat erakonda.

Hetkel kuum