Äripäev • 5 august 2016

Üllatavalt kesine huvi saartele lennata

Saartele lendab Leedu lennufirma Transaviabaltika  Foto: Maris Ojasuu

Ajal kui Eesti praamiliiklus Saare- ja Hiiumaaga vaevleb ülekoormuse, skandaalide ning riigi valitsemisele ülemineku all, ei ole reisijad varmad ka lennukeid kasutama.

Kui praamide järjekorrad venivad kohati mitme tunni pikkuseks, siis näiteks ulatus Tallinn-Kuressaare-Tallinn lendude täitumus juulis 59%ni ja Tallinn-Kärdla-Tallinn 46%ni. Tõsi, ka lennuliikluses toimus äsja vangerdus, kui seniselt operaatorilt Aviesilt võttis lennuamet lennuloa ning saartevahelisele ühendusele korraldati uus konkurss.

Uus operaator leiti Leedust, ettevõte Transaviabaltika on esialgsete tulemustega rahul ja isegi õnnelik. „Juulikuu näitas meile häid tulemusi ja saab tõdeda, et inimesed on altid lendama. Nii näiteks ulatus Tallinn-Kuressaare-Tallinn lendude täitumus suisa 59%ni ja Tallinn-Kärdla-Tallinn vastavalt 46%ni ja kogu juulikuu lendude täitumuse keskmine ulatus 54,2%ni,“ rõõmustas Transaviabaltika Eesti esindaja Rene Must pressiteates.

Tema hinnangul näitab lendude täitumuse dünaamika suursaarte õhutranspordis kenasti kasvavaid numbreid. Nädalas lennatakse 12 korda Tallinn–Kuressaare–Tallinn liinil ja 12 korda Tallinn–Kärdla–Tallinn liinil. Selleks aastaks on tellitud ka hulgaliselt lisalende.

Leping Transaviabaltikaga kestab kuni 31. maini 2019. 

Hetkel kuum