Äripäev • 12. detsember 2016 kell 7:47

Majandusminister Simson räägib veokite teemaksust

Majandusminister Kadri Simson räägib veokite teemaksust.  Foto: Raul Mee

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tahab 2018. aastast hakata maksustama täismassiga alates 12 tonnist veokite teekasutust, mille kohaselt päevane teekasutustasu määr on 10–12 eurot ja aastane määr 700–1300 eurot, kirjutas Delfi.

"Teavitame teid, et Eesti Vabariigis on ette valmistamisel teekasutustasude kehtestamine veokitele," vahendas Delfi majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni kirja Euroopa Komisjoni transpordivolinikule Violeta Bulcile. Eesti kavatseb Simsoni sõnul süsteemi rakendama hakata 2018. aastast.

Riigikantsei 2015. aastal tehtud uuringust selgus Simsoni sõnul, et kõige otstarbekam lahendus Eestis oleks alustada ajapõhise teekasutustasu kehtestamisega veokitele. Veokite teekasutustasu on Simsoni sõnul kõige otstarbekam rakendada kogu avalikult kasutatavas teedevõrgus. "Sarnaselt Taani, Rootsi ja teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega kavandame teekasutustasusid rakendada veokitele täismassiga alates 12 tonnist," märgib minister.

Loe lähemalt Delfist.

Hetkel kuum