Omnival tubli kvartalikasv

Omniva pakiautomaadid  Foto: ÄP fototoimetus

Esimeses kvartalis kasvasid Omniva äritulud eelmise aastaga võrreldes 33%. Suurimat kasvu võrreldes möödunud aasta I kvartaliga näitas rahvusvaheline äri, 110- ning Läti pakiäri 78protsendilise kasvuga, teatas riigiettevõte.

Esimeses kvartalis olid kontserni äritulud kokku 27 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 33%. Äritulude kasvu mõjutas enim edukas rahvusvahelise e-kaubanduse äri, infoäri kiire kasv ning postiäri tulude hoidmine.

Pakiteenuste äritulu kasvas eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes Baltikumis 16%, Eestis kasvas 13%, Lätis märkimisväärsed 78% ning Leedus 22%.

Kiireima kasvuga oli I kvartalis rahvusvaheline äri, mis tegeleb rahvusvahelise e-kaubanduse pakkide transpordiga. Omniva rahvusvahelise äri tulud kasvasid võrreldes aastataguse ajaga 110%. Omniva ja Hiina suurima erakapitalil põhineva kullerfirma S.F. Expressi ühisettevõte Post11 teenindab ligi 100 sihtriiki üle maailma. 2016. aastal vahendas Post11 3% Hiina rahvusvahelisest e-kaubandusest. 

Infoäri teenuste tulud kasvasid kõigis kolmes Balti riigis - kontsernis oli tulude kasv 42% võrreldes 2016. aasta esimese kvartaliga. Mullu vahendas Omniva 14 miljonit arvet ning teenindas 2500 e-arvetega klienti Baltikumis ja Skandinaavias.

AS Eesti Posti kontserni kuuluvad AS Eesti Post, AS Maksekeskus, Leedu tütarettevõte UAB Omniva LT, Läti SIA Omniva ning sidusettevõte OÜ Post11. Eesti Post kuulub 100% riigile, olles majandusministeeriumi haldusalas.

Hetkel kuum