Äripäev • 6. juuni 2017 kell 15:13

Keskerakond kinnitas ministrikandidaadiks Jaak Aabi

Keskerakonna peasekretär Jaak Aab  Foto: Postimees/Scanpix

Täna kogunesid Keskerakonna juhatus ja riigikogu Keskerakonna fraktsioon, et arutada erakonna esimehe Jüri Ratase ettepanekut kinnitada riigihalduse ministri kandidaadiks erakonna peasekretär Jaak Aab.

Erakonna esimees Jüri Ratas sõnas juhatuse koosolekul, et Jaak Aabil on suur kogemus omavalitsustöös ja poliitikas ning on valdkonna keerulisust silmas pidades riigihalduse ministrina kõige tugevam valik. Keskerakonna esimees lisas, et erakonna peasekretäri ametikohale minister jääda ei saa ning uue peasekretäri nimetamist arutatakse esmaspäeval, 12. juunil juhatuse korralisel koosolekul. 

Jaak Aab sõnas, et tema „jah“-sõna ei tulnud kerge südamega, sest antud valdkond nõuab raskeid otsuseid, tugevat tööd ja pühendumist, kuid ta on valmis ministriameti vastutuseks. „Keskerakond on alati rõhutanud tugevate omavalitsuste tähtsust. Valitsus on otsustanud anda omavalitsustele rohkem rahalisi vahendeid, otsustusõigust ja ülesandeid ning just sellest lähtun ka edasisel tegevusel,“ rõhutas Aab.

Jaak Aab on töötanud Võhma linnapeana ning Eesti Linnade Liidu tegevdirektorina. Aastatel 2005-2007 oli Jaak Aab sotsiaalminister ning 2007-2011 riigikogu liige.

Hetkel kuum