Äripäev • 5. juuli 2017 kell 8:06

Jaanikuu tõi Rakvere lihakombinaadile müügirekordi

Foto: HKScan / Vallo Kruuser

Rakvere toodete müügikäive oli juunis rekordilised 5,5 miljonit eurot - see on kaubamärgi ajaloo suurima käibega kalendrikuu, teatas ettevõte.

Rakvere tooteid valmistava AS HKScan Estonia juhi Anne Mere sõnul tuleb Rakvere müügimahust põhiline osa Eestist, kus juuni oli samuti kõigi aegade suurima käibega. Rakvere tooteid müüakse lisaks Eestile ka Lätis ja Leedus. 

„Mul on hea meel tõdeda, et tarbijad eelistavad jätkuvalt kodumaist sealiha ning seda näitavad ka suuremate tooterühmade müüginumbrid: võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas hakklihadel käive 25% ning erinevatel värske liha toodetel 15%. Samuti kasvas käive 12% leivakatetel, sinkidel ja peekonil ning viineritel 10%. Suure osakaalu Rakvere müügist moodustab ka marineeritud liha (sh grilltooted), mille müük kasvas esimesel suvekuul 6%,“ selgitas Mere.

Rakvere brändijuht Triin Lõoke nentis, et ükski uudistoode ei suuda kõigutada juba aastaid enimmüüdud toodete nagu klassikaliste Rakvere viinerite kohta tarbijate toidulaual.

Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. AS HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni, mille koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. HKScani netokäive oli 2016. aastal 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 300 töötajat.

Hetkel kuum