Äripäev • 24. juuli 2017 kell 8:04

Ootamatult ministriks saanud Tõnistele tuli eesistumine nagu välk selgest taevast

Toomas Tõniste  Foto: Scanpix/Postimees

Kui andsin jah-sõna (ministriks hakkamisele - toim), siis ma ei teadnud, et ministriametiga kaasneb hästi suur eesistumisega seotud vastutus ja tegevus, mis on mulle väga võõras, kommenteeris oma keeleoskusega avalikkuse tähelepanu pälvinud rahandusminister Toomas Tõniste Eesti Päevalehe lisale LP.

Kuna Euroopa Parlament on eestlastele ja tallegi kauge teema olnud, polnud Tõniste seni eesistumise vastu eriti huvi tundnud, kirjutas LP. "Kui mõistsin, mida see minu valdkonnas tähendab, sain aru, et suur-suur tööpõld on ees. Ükskõik kui hästi inglise keelt oskad, on see ikkagi uus valdkond – finantssektor, pangandus, kapitaliturud. Väljendid, mida kasutatakse, vajavad tema sõnul sisseelamist ja tuupimist.

Tõniste pälvis hiljuti tähelepanu, kui vastas Euroopa rahandusministrite kogunemisel Brüsselis  kohmakal moel ajakirjaniku küsimusele. Lisaks temale paistis konarliku keeleoskusega silma ka ettevõtlusminister Urve Palo.

"Praegu kontsentreerun inglise keelele ja õpin termineid," selgitas ta. "Võtan mütsi maha kõigi ministrite ees, kes käisid europarlamendi ees ja said seal hästi hakkama. Meil kõigil läks väga hästi." Eesti meediakajastusi vaadates tekib aga tema sõnul nagu kaks paralleelsust: üks on Brüsselis ja teine siin Eestis. "Euroopas meid kiidetakse, aga kodus üritatakse maatasa teha."

Loe pikemalt EPList.

 

Hetkel kuum