• Jaga lugu:

  Ootamatult ministriks saanud Tõnistele tuli eesistumine nagu välk selgest taevast

  Toomas TõnisteFoto: Scanpix/Postimees

  Kui andsin jah-sõna (ministriks hakkamisele - toim), siis ma ei teadnud, et ministriametiga kaasneb hästi suur eesistumisega seotud vastutus ja tegevus, mis on mulle väga võõras, kommenteeris oma keeleoskusega avalikkuse tähelepanu pälvinud rahandusminister Toomas Tõniste Eesti Päevalehe lisale LP.

  Kuna Euroopa Parlament on eestlastele ja tallegi kauge teema olnud, polnud Tõniste seni eesistumise vastu eriti huvi tundnud, kirjutas LP. "Kui mõistsin, mida see minu valdkonnas tähendab, sain aru, et suur-suur tööpõld on ees. Ükskõik kui hästi inglise keelt oskad, on see ikkagi uus valdkond – finantssektor, pangandus, kapitaliturud. Väljendid, mida kasutatakse, vajavad tema sõnul sisseelamist ja tuupimist.
  Tõniste pälvis hiljuti tähelepanu, kui vastas Euroopa rahandusministrite kogunemisel Brüsselis  kohmakal moel ajakirjaniku küsimusele. Lisaks temale paistis konarliku keeleoskusega silma ka ettevõtlusminister Urve Palo.
  "Praegu kontsentreerun inglise keelele ja õpin termineid," selgitas ta. "Võtan mütsi maha kõigi ministrite ees, kes käisid europarlamendi ees ja said seal hästi hakkama. Meil kõigil läks väga hästi." Eesti meediakajastusi vaadates tekib aga tema sõnul nagu kaks paralleelsust: üks on Brüsselis ja teine siin Eestis. "Euroopas meid kiidetakse, aga kodus üritatakse maatasa teha."
  Loe pikemalt EPList.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.