• Jaga lugu:

  Krediidipank kasvatas esimesel poolaastal tegevusmahtu

  KrediidipankFoto: Raul Mee

  Aasta algul uued kodumaised omanikud saanud ja sügisel Coop Panga kaubamärgi all turule tulev Eesti Krediidipank kasvatas tänavu esimesel poolaastal kõigi olulisemate äriliinide tegevusmahtu, teatas pank.

  Krediidipanga laenuportfell kasvas aasta algusega võrreldes 20 protsenti ja ulatus juuni lõpu seisuga 183,5 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas samal ajal 8 protsenti, ulatudes 275,5 miljoni euroni. Panga neto intressitulu kasvas I poolaastal eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 30 protsenti ehk 1 miljoni euro võrra 4,5 miljoni euroni.
  Eesti Krediidipanga juhatuse esimehe Margus Rinki sõnul keskendus pank I poolaastal aktiivse äritegevuse käivitamisele ning uue äristrateegia ellu rakendamisele. "Esimese poolaasta tulemused näitavad, et meie positsioon on paranenud nii laenu kui hoiuste turul. Lisaks sulgesime juunis kahjumlikult tegutsenud Läti filiaali ja alustasime pangale kuuluva kinnisvaraportfelli müümisega, et keskenduda meie põhitegevusele. Aasta alguses asus ametisse uus nõukogu ja juhatus ning vahetusid mitmed võtmepositsioonidel töötavad inimesed. II poolaastal võtame kasutusele uue ärinime ja kaubamärgi Coop Pank, mis lubab hakata realiseerima Eesti suurimasse jaekaubandusgruppi Coop kuulumisest tekkivat sünergiat," rääkis Rink.
   
  Krediidipanga klientide arv kasvas poolaastaga 1000 võrra, ulatudes juuni lõpus 32 000-ni. Krediidipanga grupp andis tööd ligi 200 inimesele 12 üle Eesti paiknevas esinduses.
  Krediidipanga puhaskasum oli I poolaastal 0,3 miljonit eurot, kahanedes aastaga 0,4 miljoni euro võrra. Kasumlikkust mõjutasid uue strateegia ellu viimisest tingitud ühekordse iseloomuga kulud, näiteks Läti filiaali sulgemine, personalivaldkonna muudatused, samuti uue ärinime ja kaubamärgi kasutusele võtmise ettevalmistusega seotud kulutused. Eesti Krediidipank ostis I poolaastal 100-protsendilise osaluse ettevõtetes Coop Finants ja Krediidipank Finants.
  Eesti Krediidipank avaldab II kvartali majandustulemuste vahearuande augusti lõpuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Olerex ostab Baltcapilt Läti tanklaketi
Eesti kütusemüüja Olerex laieneb Lätti ja ostab seal Baltcapile kuuluva kütusemüüja KOOL Latvija ühes selle 10 tanklaga.
Eesti kütusemüüja Olerex laieneb Lätti ja ostab seal Baltcapile kuuluva kütusemüüja KOOL Latvija ühes selle 10 tanklaga.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.