• Jaga lugu:

  Milliste riikide jõukad hoiavad oma raha välismaal?

  Dollar ja euroFoto: EPA

  Põhjus, miks rikkad raha välismaistel kontodel hoiavad, ei ole seotud kõrge maksukoormusega. Nad kaitsevad oma raha poliitiliste ja majanduslike mõjude eest.

  Rikkad kasutavad välismaiseid (offshore) maksuparadiise siis, kui nad elavad Šveitsi lähedal või loodusressurside rikkas piirkonnas. Samuti armastavad oma raha välismaal hoida rikkad, kes elavad poliitiliselt ja majanduslikult ebastabiilses riigis, selgub uuringust.
  Kõige enam kasutavad välismaiseid kontosid Araabia Ühendemiraatide rikkad. Allpool graafikul on arvestatud summasid, võrreldes riigi sisemajanduse koguproduktiga. Ühendemiraatidele järgnevad Venezuela, Saudi Araabia, Venemaa, Argentina, Kreeka, Taiwan, Portugal ja Türgi.
  Uuringu tegid Annette Alstadsaeter Norra Bioteaduste Ülikoolist, Niels Johannesen Kopenhaageni Ülikoolist ja Gabriel Zucman California Ülikoolist. Nende uuring põhineb andmetel, mis pärinevad Bank of International Settlementsist.
  Offshore wealth / GDP all over the world.From our just released new NBER working paper, "Who owns the wealth in tax havens"? pic.twitter.com/exNqbWBWc9— Gabriel Zucman (@gabriel_zucman) September 11, 2017
   
  Huvitav on ka asjaolu, et kõrged maksud ei ole peamine motiiv, miks jõukad oma raha välismaal hoiavad. Näiteks Taani ja Norra rikaste hulgas pole see praktiliselt üldse levinud.
  Uurijad leidsid ka seda, et mida jõukam on inimene, seda rohkem püüab ta maksudest kõrvale hoiduda. Skandinaavias jäetakse makse maksmata umbes 3 protsendi ulatuses, kõige rikkamate hulgas (0,01 protsenti elanikkonnast) tõuseb see protsent aga 30ni. Uurijad said oma andmed HSBC Šveitsi lekkest ning nn Panama paberitest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.