Artikkel
 • Jaga lugu:

  Tööandjad valmis palka tõstma

  Palgasurve tööandjatele kasvab.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Tervelt 46% tööandjatest kavandab tõsta töötajate palgataset; uusi töökohti soovitakse aga luua igas teises ettevõttes ning 72% tööandjatest kavatseb värvata lisatööjõudu, selgub CV Keskuse ja Palgainfo Agentuuri värskest tööandjate uuringust.

  „Osalejatest ligi pooled (46%) plaanivad tõsta lähiajal töötajate põhipalka, mis näitab, et suur osa tööandjatest tunnetab palgasurvet ja kavatseb töötajate ootustele vastata,“ kommenteeris CV Keskuse Balti kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Möödunud aastal plaanis palgatõusu kolmandik (33%) tööandjatest,“ lisas ta. Tema sõnul soovib kõigil oma organisatsiooni töötajatel lähiajal põhipalka tõsta 16% vastanud tööandjatest.
  Tööandjate plaanitav palgatõus jääb enamasti 10% piiresse, jätkas Auväärt. „Ligi kolmandik (29%) tööandjatest ei kavatse palka muuta, neljandik (25%) ei ole veel palgamuutuse otsust langetanud ja väike osa (0,4%) plaanib palka hoopis langetada – see puudutab aga üksikuid töötajaid.“
  Auväärti sõnul on tööotsijate palgaootused kasvanud, kuid kasvanud on ka töötajate rahulolematus põhipalgaga, mis avaldab tööandjatele survet palgataseme korrigeerimisel.
  Uusi töötajaid plaanib järgneva kuue kuu jooksul palgata 72% tööandjatest ja lisatöökohti soovitakse luua igas teises ettevõttes. „Tööandjate kõrgele tööjõuvajadusele avaldab kindlasti mõju ka töötajate erakordne liikuvus tööturul – kevadel Palgainfo Agentuuri, CV Keskuse ja teiste partnerite korraldatud uuringus leidis koguni 72% vastanutest, et on avatud uutele tööpakkumistele. Vabade ametikohtade arv võib järgmisel poolaastal kasvada, kuna tööjõupuuduse tõttu jääb Eesti tööturg lisatöökohtade täitmisega hätta,“ sõnas Auväärt.
  Uuringu lõplikud tulemused, mis aitavad analüüsida palgatrende ja tööandjate värbamisvajadusi valdkondade lõikes, selguvad novembri keskel. Tööandjad saavad anda uuringusse oma panuse kuni 31. oktoobrini. Tööturu-uuringut korraldatakse 9. aastat järjest ning tänavu on küsimustele vastanud üle 500 tööandja, kelle palgal on kokku umbes 40 000 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.