Äripäev • 18. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Uute sõiduautode müük kerges languses

Kia autosalong  Foto: Andras Kralla

Euroopa Liidu riikides langes septembris uute sõiduautode müük 2%, aga üheksa kuu kokkuvõttes püsib turg 3,7% plusspoolel, vahendas Eesti Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit AMTEL.

Septembris müüdi Euroopa Liidu riikides 1,427 miljonit uut sõiduautot ja kokku on tänavu üheksa kuuga müüdud 11,660 miljonit autot. Kuigi tõus jätkus enamikes riikides, siis kogu Euroopa müügi vedas alla suurimal turul Suurbritannias jätkuv langus, mis septembris oli koguni 9,3%. Kergelt langes müük ka Saksamaal, aga teistel suurtel turgudel – Prantsusmaal, Hispaanias ja Itaalias jätkus uute sõiduautode turul kasv. Balti riikidest langes uute sõiduautode turg enim Lätis, kus müüdi 20,8% vähem kui mullu septembris. Samas Leedus jällegi kasvas müük koguni 45,7% võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt