Pille Ivask • 27. oktoober 2017 kell 17:40

Tesla aktsia kolme kuu põhjas

Foto: EPA

Tesla aktsia kukkus täna madalaimale tasemele alates augustikuust, kuna Evercore’i analüütikud alandasid aktsia hinnasihti.

Evercore’i analüütikud andsid Tesla aktsiale varasema osta soovituse asemel hoopis neutraalse soovituse. Põhjusena tuuakse välja mure Model 3 tootmise pärast. Elon Muski juhitav elektriautode tootja pole suutnud rahvaautoks tituleeritud Model 3 tootmiseesmärki täita.

Analüütikud tõdevad, et nende hinnangul on just Model 3 käekäik Teslat hinnates järgnevatel kuudel kõige olulisem. Evercore’i analüütikud ennustavad, et Tesla hakkab novembri lõpuks tootma 1000 Model 3 päevas. Kõige mustema stsenaariumi korral täitub see tootmiseesmärk aga jaanuariks ning ei tõuse enne uue aasta aprillikuud.

Evercore’i analüütikud kärpisid Tesla aktsia hinnasihti varasema 330 dollari pealt 312 dollarile. Praegu maksab Tesla aktsia 321 dollarit ning on kukkunud täna 1,31% jagu.

Hetkel kuum