Äripäev • 21 detsember 2017

Savisaar kaotas mitu parteilist hüve

Savisaare pidu  Foto: Andras Kralla

Keskerakonna juhatus otsustas eile õhtul, et endine esimees Edgar Savisaar ei jätka ajaloonõunikuna ning kaotab ka mitu muud hüve, vahendas ERR.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et ajaloonõunikuna Savisaar ei jätka, kuid leiti, et endist esimeest tuleb võimalusel aidata, vaatamata sellele, et Savisaar eelistas valimistel Keskerakonnast poliitiliselt eemalduda.

Erakonna peasekretär Mihhail Korb ütles "Aktuaalsele kaamerale", et Savisaar vajab abi ja toetust ning erakond osutab seda vaatamata sellele, mis toimus viimaste kuude jooksul. Tema sõnul oli Savisaare tasu üle 2000 euro kuus. "Olid teatud kompensatsioonid, kuluhüvitised ja mingil määral ka õigusabikulud, mis teatud hetkel lihtsalt eerarveliselt said otsa ja nende maksmise erakond lõpetas teatud aeg tagasi," ütles ta.

Korbi sõnul hakkab Savisaar ajaloonõuniku koha asemel erakonnalt edaspidi saama 1000 eurot kuus.

Savisaarest sai veebruari alguses Keskerakonna palgaline ajaloonõunik.

Hetkel kuum