Eesti rahvaarv kasvas

rahvaarv  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 16. jaanuar 2018
Jaga lugu:

Esialgsetel andmetel oli 1. jaanuaril Eesti rahvaarv 1 318 700, mis on 3070 inimest rohkem kui aasta varem samal ajal, teatas statistikaamet.

Negatiivse loomuliku iibe tõttu (surmade arv ületas sündide oma) vähenes rahvaarv 1960 inimese võrra ning positiivse välisrändesaldo tõttu (Eestisse saabus elama rohkem inimesi kui siit lahkus) suurenes 5030 võrra. Kokku kasvas Eesti rahvaarv 2017. aasta jooksul 0,2%.

Eestis on juba kolmandat aastat järjest välisrände saldo olnud positiivne.Eestis sündis eelmisel aastal 13 520 last. Sündide arv on aasta varasemast näitajas ligi 400 võrra väiksem. Arvestades, et sünnitusealiste naiste arv väheneb, saab siit välja lugeda, et sünnitatud laste arv naise kohta pole oluliselt vähenenud.

Mullu suri 15 480 inimest. Surmade arv on sellel kümnendil püsinud suhteliselt samal tasemel, kõikudes +/-300 inimese võrra. Eesti rahvastikus kasvab vanemaealiste inimeste osatähtsus, kuna eluiga pikeneb.

Eelmisel aastal saabus esialgseil andmeil Eestisse elama 10 470 inimest ja Eestist lahkus 5440 inimest.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum