Kruuda kriminaalasja kohtunik vahetub

16. veebruar 2018, 09:56
Oliver Kruuda (esiplaanil)
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180216/NEWS/180219765/AR/0/AR-180219765.jpg

Harju maakohtuniku Leo Kunmani pensionile mineku tõttu läheb piimatööstur Oliver Kruuda ja tema kaassüüdistatavate maksupettuse kriminaalasi üle teisele kohtunikule, kirjutab ERR.

Täna peeti Oliver Kruuda maksupettustes eelistung. ERR vahendas, et kriminaalasja kohtunik vahetub. Samas pani kriminaalasja senine kohtunik Leo Kunman reedel süüdistatavate advokaatide ja prokuröriga paika eelistungi, mis toimub 20. aprillil ning esialgsed kohtuistungite ajad mais, juunis, juulis ja septembris. Kohtuistungite ajad võivad veel muutuda, kui selgub kriminaalasja Kunmani asemel arutama hakkav kohtunik.

Kohtunik Leo Kunman läheb pensionile tänavu suvel.

Koos Kruudaga peetakse kohut ka endise Tere nõukogu esimehe ja juristi Allan Viirma, Tere endise teenustejuhi ja mitut Kruuda firmat juhtinud Rein Lepassoni, Tere raamatupidaja ja Kruuda isiklike finantsasjade korraldaja Hjalmar Konno ning Tere finantsosakonnas töötanud Jaanus Rätsepa üle. Prokuratuuri hinnangul aitasid nad kaasa Kruuda maksukuritegudele. Eelistungil otsustakse kohtuistungite edasised ajad. 

Kahtlustuse sisuks on maksuametile valeandmete esitamine, mille tulemusel on jäetud riigile tasumata nii tulu- kui ka käibemaksu kokku umbes 375 000 euro ulatuses, millest 250 000 eurot on tasumata tulumaks ja 125 000 eurot käibemaks. Loe Kruudale süüks pandavast makspettusest lähemalt siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2018, 09:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing