Äripäev • 17 aprill 2018

Eesti Energia hakkas Rootsis elektrit müüma

Hando Sutter  Foto: Raul Mee

Eesti Energia alustas elektrimüüki Rootsi majapidamistele ja ettevõtetele, teatas ettevõte.

Rootsi on Läti, Leedu, Poola, Soome ja Eesti kõrval kuues riik, kus ettevõte elektrit müüb. Uuel koduturul keskendub Eesti Energia ettevõtetele ja perekondadele.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter selgitas pressiteates, et Põhjamaade ja Baltikumi ühine elektriturg pakub võimalust tegutseda elektrimüüjana ka Rootsis, kus klientidel on Euroopa keskmisest kõrgem huvi uute teenusepakkujate vastu, kes pakuvad uusi ja innovaatilisemaid teenuseid. „Eesti on üks esimesi riike maailmas, mis digitaliseeris elektrinäitude lugemise ja vabastas nii inimesed igakuisest elektrinäitude teatamisest. See on üks näide, kuidas digitaliseerimine lihtsustab igapäevaelu ja elektrikasutust,“ ütles Sutter.

Välismaal on Eesti Energia tuntud Enefiti brändi all. Rootsis keskendub Enefit digitaalsetele lahendustele: kasutajasõbralikule digitaalsele müügiprotsessile ja mobiiliäpile. „Meie Eesti kliendid on juba harjunud oma elektriasju digitaalselt ajama ja selleks ka nutiseadmeid kasutama. Meie mobiiliäpi abil on eestlastel õnnestunud oma elektrikulusid kuni 15% võrra alandada. Nüüd soovime neid efektiivseid lahendusi ka Rootsis pakkuda,“ märkis Sutter.

Enefiti Rootsi juht Jonas Lindelöf on töötanud Rootsi erinevates energiaettevõtetes üle 20 aasta, alustades sektoris tööd juba Lundi Ülikoolis õppides. Enne Enefitiga liitumist oli Lindelöf Telge Energi müügijuht. 

Rootsi elektriturule sisenemine on osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist kasvada Baltikumi elektrimüüjast kogu Läänemere piirkonnas energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks. Lisaks Eestile tegutseb Eesti Energia praegu elektri- ja gaasimüüjana Lätis, Leedus ja Poolas ning alustas hiljuti elektri müümist Soomes.

Hetkel kuum