Äripäev • 5. juuli 2018 kell 10:51

Europarlament lükkas tagasi vastuolulise autoriõiguse seaduse

Täna jäi Euroopa Parlamendi täiskogul vastu võtmata vaidlusi tekitanud autoriõiguse direktiivi kavand, mida jõuti juba palju kritiseerida.

Parlamendis kohal olnud 627 saadikust oli direktiivi vastu 318, selle poolt oli 278 ning erapooletuks jäi 31 saadikut.

Eesti Vikipeedia kogukond avaldas eile oma veebilehel kavandatava direktiivi kohta terava kriitika, märkides, et selle asemel, et nüüdisajastada autoriõigust ja tagada kõigile netikasutajatele infoühiskonnas osalemise võimalus, ähvardanuks direktiiv piirata vabadusi ja ligipääsu Internetile. „Kui direktiiv kavandatud kujul vastu võetakse, võib muutuda võimatuks uudisteportaalide artiklitele viitamine ning ka nende jagamine sotsiaalmeedias, samuti võivad otsingumootorid kaotada õiguse neid tulemuste hulgas näidata,“ selgitasid vikipedistid.

Eile otsustas Eesti (ja ka Läti) vikipedistide kogukond blokeerida ligipääsu Vikipeediale, kuni hääletuse toimumiseni.

Hetkel kuum