Äripäev • 6. august 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Warren Buffett Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekul
Warren Buffett Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekul  Foto: Reuters/Scanpix

Berkshire Hathaway kasum kolmekordistus

Warren Buffetti juhitud Berkshire Hathaway teatas teises kvartalis suurest kasumikasvust. Kasvule aitas kaasa kindlustusäri hea tulemus ning muutunud raamatupidamisreeglid, mille järgi tuleb kasumisse kanda aktsiaportfelli "paberil" kasum.

Ettevõtte aktsionäride osa puhaskasumist suurenes mulluse teise kvartaliga võrreldes ligi kolm korda, 12 miljardi dollarini. See teeb 7301 dollarit A-klassi aktsia kohta, mis aasta tagasi oli 2592 dollarit.

Ligikaudu 5 miljardit dollarit kasumist moodustas konglomeraadi aktsiaportfelli väärtuse kasv. Kasvule aitas omajagu kaasa Berkshire’i hiljutise ostu, Apple’i aksiate kallinemine, mis eelmisel nädalal ületas turuväärtuselt triljoni dollari piiri.

Berkshire Hathaway 179,7 miljardi dollari suurusest aktsiaportfellist moodustab Apple 47,2 miljardiga ligi 26 protsenti. Berkshire tegi esimese investeeringu Apple’isse 2016. aastal ja on sellest ajast alates osalust suurendanud. Warren Buffett on öelnud, et võimalusel omaks ta kogu ettevõtet. Praegu omab Berkshire ligi 5 protsenti Apple’i aktsiatest.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt