• Jaga lugu:

  Kreml: kuidas puutub häkkerirünnakusse Vene sõjaluure?

  Moskva Punane väljakFoto: epa

  Microsofti väited selle kohta, nagu üritaks venelased sekkuda ameeriklaste valimistesse, pole kuidagi tõendatud, ütles täna president Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov.

  „Me ei tea, millistest häkkeritest käib jutt, me ei tea, milles seisneb mõju valimistele,“ vahendas RIA Novosti Peskovi sõnu. „Kuuleme Ameerikast kinnitust sellele, et mingit mõju valimistele ei olnud. Kellest nimelt jutt käib, millised on tõendid, ja mille alusel tehakse sellise kategooria järeldusi, me ei mõista. Sellised andmed puuduvad.“
  Ta märkis, et Kremlil pole endiselt selgust, millele toetuvad need tõsised süüdistused: „Mis Fancy Bear – kuidas puutub siia Venemaa sõjaluure?“
  Täna teatas Microsoft häkkerirühmituse Fancy Bear järjekordsest küberrünnaku katsest Ameerika poliitilistele jõududele seoses eessesisvate Kongressi valimistega. Microsoft märkis, et Vene valitsusega seotud häkkerirühmitus on loonud valedomeene, mis mõeldud vabariiklaste organisatsioonide ründamiseks.
  Microsofti teatel on rünnaku taga häkkerirühmitus Strontium, mida tuntakse ka nimede all Fancy Bear või APT28. AP lisab, et 2016. aasta presidendivalimiste “Vene jälge” jahtiv eriprokurör Robert Mueller peab seda rühmitust otseselt seotuks GRU ehk Venemaa luure peavalitsusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.