• Volkswageni tehas MehhikosFoto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  Volkswagen läks rahepeletite pärast tülli

  Volkswagen pidi Mehhikos loobuma rahepeletite kasutamisest, sest kohalikud põllumehed süüdistasid autotootjat põuas.

  Saksa autotootjal on Mehhikos tehas, kust veereb igal aastal välja 450 000 autot. Kuivõrd neil tuleb tehase kõrval parklas teinekord kaua seista, otsustati kasutusele võtta seadmed, mis ajavad lahti võimalikud rahepilved, kirjutab Financial Times.
  Kohalikud põllumehed ütlesid, et automaatselt käivituvad seadmed tõid kaasa põua ja seda Mehhiko põuaperioodi ajal. AFPga rääkinud põllumeeste esindaja Gerardo Perez ütles, et seadmed tegid taeva pilvedest lihtsalt puhtaks ja vihm jäigi ära. Nüüd on põllumehed esitanud ka 3,2 miljoni euro suuruse kahjunõude.
  Volkswagen otsustas seepeale vastuolulisest tehnoloogiast loobuda ja lubas oma sõidukeid edaspidi kaitsta traditsiooniliste rahevõrkudega. „Kohe, kui võrgud on parklate kohale rajatud, võetakse need kasutusele peamiste kaitsevahenditega. Rahepeleteid enam automaatrežiimil siis ei kasutata,“ lubas Volkswageni kõneisik.
  Mehhiko Puebla tehas on Volkswageni suuruselt teine tehas maailmas, seal töötab 15 000 inimest. Rahetormid on autotootjatel suureks nuhtluseks, näiteks 2008. aastal põhjustas Saksamaal Volkswageni Emdeni tehase juures toimunud torm miljonitesse ulatunud kahjusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.