Kes hakkab elama Trumpi valitsuse ostetud majas?

Toom-Kuninga 20A kinnistul käib ehitus.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 14. september 2018 kell 7:45

Donald Trumpi valitsuse ostetud majas hakkavad elama merejalaväelased, seisab hoonega seotud dokumentides.

Avalikult kättesaadavates dokumentides seisab, et hoones hakkavad elavama saatkonda turvavad merejalaväelased ning töötajad, kes on Tallinna alaliselt tööle saadetud.

Tänane Postimees kirjutas, et Ameerika Ühendriigid ostavad mittetulundusühingult Topsiring Tallinna kesklinnas Prantsuse suursaatkonna naabruses asuva kinnistu. Ameerika Ühendriikide kasuks pandud kolme miljoni euro suurune hüpoteek, mis lasub Topsiringile kuuluval Toom-Kuninga tänaval asuval villal, näitab tehingu ühte vaheetappi, kuid müügisumma on suurem.

"Kinnistu peab Ameerika Ühendriikidele üle minema hiljemalt järgmise aasta suveks, tehingu summa on hüpoteegist suurem, kuid konfidentsiaalsusnõude tõttu saan selle avaldada alles Topsiringi järgmise aasta majandustegevuse aruandes," ütles Kangus Postimehele.

Kinnistu müügileping sõlmiti Topsiringi ja Ameerika Ühendriikide Riigidepartemangu vahel tänavu veebruaris, mille järel seati kinnistule ka hüpoteek ostja kasuks.

Hetkel kuum