Jaanus Vogelberg • 11. oktoober 2018 kell 8:41

Ratas ja Simson: Tallinna Sadama IPOga võib rahule jääda

Jüri Ratas ja Kadri Simson   Foto: Raul_Mee, Raul Mee

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson andis täna valitsuskabinetile ülevaate Tallinna Sadama aktsiate noteerimisest Tallinna börsil. Simsoni ja peaminister Jüri Ratase hinnangul võib IPOga rahule jääda.

"Sadama aktsiaid ostis kokku ligi 14 000 jaeinvestorit, seega võib tulemusega igati rahul olla,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Kadri Simson lisas, et sadama IPO elavdas kauplemist Tallinna börsil ning tõi Eesti majandusse juurde suure hulga uusi väikeinvestoreid. „Kui me vaatame perioodi alates päevast, kui sai aktsiatega kaubelda, moodustas Sadama aktsiate tehingute maht 21 protsenti kogu Nasdaq Balti põhinimekirja tehingutest. Rahaliselt oli maht koguni 38 protsenti,“ ütles minister.

Kolme kuuga ehk perioodil 13. juuni kui 5. oktoober kasvas sadama turuväärtus 507,1 miljonilt eurolt 568,08 miljoni euroni, mis teeb sellest suuruselt neljanda börsiettevõte Balti turul. Aktsia hind on samal perioodil kasvanud 12 protsenti.

Samuti on püsinud stabiilsena aktsionäride arv. Eesti erainvestorid on oma osalust suurendanud ning investeerimis- ja pensionifondide osakaal on püsinud stabiilsena IPO-järgsel tasemel.

Valitsuskabinetis otsustati aruanne ASi Tallinna Sadam aktsiate avaliku pakkumise tulemuste ja seotud kulutuste kohta valitsuse istungi päevakorrapunktina heaks kiita.

Hetkel kuum