Jaanus Vogelberg • 8. november 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Töötamise registrisse tuleb juba uuest aastast rohkem andmeid esitada

Foto: Raul Mee

Rahandusministeerium on ette valmistanud eelnõu, mille kohaselt tuleb tööandjal kanda töötamise registrisse (TÖR) töötaja ametinimetus ja töökoha asukoht. Täna on andmete sisestamine vabatahtlik, kuid alates 1. jaanuarist 2019 plaanitakse see kohustuslikuks teha, teatas kaubandus-tööstuskoda.

Eelnõuga lisandub tööandjale kohustus kanda töötamise registrisse töötaja ametinimetus vastavalt riigisisesele ametite klassifikaatorile või selle puudumisel ametinimetus vastavalt rahvusvahelise tööorganisatsiooni rahvusvahelisele ametite klassifikaatorile 2008 (ISCO-08). Sobiva klassifikatsiooni puudumisel märgitakse töö ülesannete sisust lähtudes lähim ametinimetus.

Registrisse tuleb kanda ka töökoha aadress

Edaspidi tuleb tööandjal kanda töötamise registrisse ka töötaja töökoha aadress, kuhu töötaja on määratud tööülesandeid täitma. Kui töö tegemise koht ei ole püsiv, näiteks ehitus, objektide valve või ei ole see kokku lepitud, siis määratakse isiku töökohaks tööandja asukoht. Töökohtadeks ei ole aga tööobjektid, näiteks valvatavad korterid, pooleliolevad ehitusobjektid jms.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt