• Jaga lugu:

  Europarlamendi president: Brexiti kavand pole tähistamist väärt

  Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani tuletas meelde, et kuigi britid võivad lahkuda majandusliidust, ei lahku nad Euroopast. Foto: GIUSEPPE LAMI

  Brexiti leppe kavand on uue etapi algus Euroopa Liidu ja Suurbritannia vahelistes kõnelustes, millest kaotavad mõlemad osapooled, tõdes Euroopa Parlamendi (EP) president Antonio Tajani.

  „Brexiti puhul on eelkõige oluline kodanike õiguste tagamine, rahu säilitamine Põhja-Iirimaal ja Ühendkuningriigi EList lahkumise tõttu ohustatud töökohtade säilitamine,” ütles EP president Antonio Tajani pärast kohtumist ELi Brexiti-läbirääkija Michel Barnier’ga.
  „Täna ei ole meil midagi tähistada – Brexit toob kahju nii Ühendkuningriigile kui ka ELile. Aga me usume demokraatiasse ja austame brittide otsust," ütles Tajani.
  Samas ütles ta, et ELi ja Ühendkuningriigi poolt kokku lepitud tekst on esimene samm pikal teekonnal. "Olen optimistlik, et see annab võimaluse üles ehitada lähedased suhted ELi ja Ühendkuningriigi vahel. Nagu ma olen alati öelnud, Ühendkuningriik lahkub EList, aga mitte Euroopast," toonitas Tajani.
  Seejuures rõhutas EP president, et lepe ei saa pakkuda paremaid tingimusi kui majandusliidu täisliikmelisus. "See näitab, et EL seisab liikmete vahelise solidaarsuse ja ühtsuse eest," kinnitas Tajani.
  „Tahan selgelt välja öelda, et see on vaid uue etapi algus. Euroopa Parlamendil tuleb kokkulepet hääletada ning jätkame seega arengute jälgimist, et tagada kõigi tingimuste täitmine," märkis Tajani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.