Äripäev • 30. november 2018 kell 6:27
Oktoobris müüdi hästi sporditarbeid.  Foto: Raul Mee

Kaupmeeste müügihoog jätkus

Jaekaubandusettevõtete müügitulu kasv jätkus oktoobris

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes oktoobris aastases võrdluses püsivhindades 3%, ligi 614 miljoni euroni, teatas statistikaamet.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2017. aasta oktoobriga võrreldes 9%. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid tekstiiltoodete, rõiva- ja jalatsikauplustes oli müügitulu väiksem kui eelmise aasta oktoobris.

Enim suurenes müügitulu muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade jm, kus müük kasvas aastaga viiendiku. Keskmisest enam suurenes müügitulu veel ka apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (14%).

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes 2017. aasta oktoobriga võrreldes 1%.

Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu vähenes eelmise aasta oktoobriga võrreldes 8%. Nende ettevõtete müügitulu vähenemisele avaldas mõju mootorikütuse jätkuv hinnatõus.

Võrreldes eelmise kuuga suurenes oktoobris jaekaubandusettevõtete müügitulu 4%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal jäi aga müük eelmise kuuga võrreldes samale tasemele. 2018. aasta kümne kuuga (jaanuar kuni oktoober) suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes 1%.

Hetkel kuum