Artikkel

  Raadiohommikus: valimistulemuste ennustamise täpsusest

  Kehtetu valimissedel.Foto: Virumaa Teataja/Scanpix

  Reedeses hommikuprogrammis arutleme, kui täpselt ennustavad valimistulemusi avaliku arvamuse uuringud ja kuidas uuringumeetodid on ajas muutnud. Külas on Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog.

  Bigbanki Eesti äriüksuse juht Jonna Pechter annab teada, kuidas Bigbank häid töötajaid leiab ja neid hoiab.
  Nasdaqi Tallinna börsi juhatuse esimees Kaarel Ots kõneleb, kuidas Eesti ettevõtted saaksid kasvada ja Eesti eraisikud rikkamaks saada.
  Lisaks otsime vastust küsimustele, mida peavad ettevõtete juhid teadma sotsiaalmeediast ja kas igal ettevõttel peaks olema Facebookis ja Instagramis konto. Küsimustele vastab sotsiaalmeedia ekspert Andrus Kiisküla.
  Stuudios on saatejuht Hando Sinisalu ja uudistetoimetaja Priit Pokk.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Stuudios on Indrek Mäe ja Pille Ivask, võtame kokku lõppeva nädala kuumad teemad. Juttu teeme investor Toomase konverentsil jagatud soovitustest, erakondade majandusprogrammidest, päikeseparkide toetusest ja paljust muust. Saatejuht Aivar Hundimägi.
  13.0014.00 "Optibeti spordisaade". 2019. aasta esimeses saates on külas kahekordne olümpiavõitja ja Eesti spordikuninganna Kristina Šmigun-Vähi. Saame teada, miks ta "Panga" seriaali suusataja tegelaskujuga ei suhestu ja mida on tippspordijärgsed aastad talle andnud. Lisaks arutleme, kummal oli treeneriametist valusam loobuda: Gert Kullamäel või Aivar Kuusmaal? Ja kes võidab Super Bowli? Saatejuhid on Otto Oliver Olgo ja Dannar Leitmaa.
  15.0016.00 "Eetris on ehitusuudised". Merko Ehituse mudelprojekteerimise projektijuht Alan Väli räägib mullu sügisel avatud Viimsi riigigümnaasiumi hoone näitel, kuidas ehitaja koostas ehitusaegseid muudatusi kajastava teostusmudeli. Valminud digitaalne töövahend on praktiline abimees hoone haldajale ning aitab oluliselt kaasa haldus- ja hooldustegevuste digitaliseerimisele. Saatejuht Lauri Leet.
  16.00–17.00 "Sisuturundussaade"*. Selgub, miks digitrükikoda Librix Print otsustas investeerida uutesse tehnoloogiatesse üle poole miljoni euro, mis on veebipõhine disaini-, tootmis- ja trükikeskkond Wabrix, kuidas kampaaniate ja ürituste plaanimisel tuleb ettevõtetele appi keskkond Circle ja mil moel uue põlvkonna Xerox iGen 5 digitaalse printeri abil saab lahendada tööjõuküsimust. Saate külalised on Alar Vettik (Librix Printi juht ja omanik) ning Kullar Laiapea (ABcom Teeninduse OÜ, Xeroxi esindaja Eestis). Saadet juhib Andres Panksepp.
  * – kordussaade
  Kuulake raadiot otse siit.
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.