Märten Kress • 12. veebruar • 1 min
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Et saaks kriisi ajal rahus magada

Kriisi ajal tundub, et see levib kiiresti ühelt mandrilt teisele ja nii tekib küsimus, kas klassikalisest aktsiaportfelli hajutamisest on ikka kasu.

Praktikas näeme sageli, kuidas teatud ajavahemikus mõne riigi aktsiaturg edestab oluliselt laiapõhjalisi globaalseid indekseid. Hea näide on siin USA aktsiaturg. Olgu mõõtmisperioodiks möödunud aasta, viimased kolm aastat või viis, USA suurettevõtete käekäiku kajastav S&P 500 aktsiaindeks on näidanud oluliselt paremat tootlust kui Euroopa 600 suurimat firmat koondav STOXX Europe 600. Seega ei ole ime, miks paljud investorid seavad küsimärgi alla vajaduse oma portfelli globaalselt hajutada. Miks peaks üldse kaasama tootluse mõttes niinimetatud mahajääjaid?

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt