Äripäev • 2. aprill 2019 kell 11:00

Endine riigiprokurör võtab ohjad teatris

Steven-Hristo Evestus on otsustanud pärast Vaba Lava juhtima asumist jätkata tööd ka küberturbeettevõttes CybExer Technologies.  Foto: Andres Haabu

Aprilli keskpaigast asub Vaba Lava juhtima endine juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus. Seni juhtis Vaba Lava teatrikeskust Kristiina Reidolv.

Evestus ütles pressiteate vahendusel, et näeb olulisemate väljakutsetena uues ametis kohaliku kultuurielu edendamist, erinevate kogukondade kõnetamist ning koondamist ühiste väljendusviiside ja elamustega. "Minu ideede realiseerumisele aitavad kindlasti kaasa üsna hea teadlikkus teatrivaldkonnast ning varasemad kogemused ja oskused meeskonna juhtimisel ning eesmärkide püstitamisel ja saavutamisel," märkis ta.

Vaba Lava nõukogu esimees Asko Talu ütles, et Evestuse kui uue juhi peamisteks ülesanneteks saab Vaba Lava tegevuse laiendamine ja mõju kasvatamine Eesti kultuurimaastikul, Tallinna ja Narva teatrimajade sünergilise arengu eestvedamine ning järjepideva rahvusvahelise koostöö arendamine.

Evestus lahkus riigiprokuröri ametist eelmise aasta lõpus, olles töötanud üle 16 aasta prokuratuuris.

Evestus töötas alates 2002. aastast prokuratuuris prokurörina erinevatel ametikohtadel, sealhulgas oli aastail 2014–2018 juhtiv riigiprokurör. Tema hallata olid riigi ja rahvusvahelise prioriteetsusega kuritegusid menetlenud süüdistusosakonna tööd. Samaaegselt esindas ta riiklikku süüdistust mitmetes korruptsiooni, rahapesu ning majandusvaldkonnaga seotud kohtumenetlustes.

Prokuratuurist lahkumise järgselt on Evestus panustanud aktiivselt oma teadmisi korruptsiooni ennetamise valdkonda ning jätkab oma teadmiste jagamist ka küberturbeettevõttes CybExer Tecnologies, kus ta asus alles märtsis tööle, asudes seal juhtima äsja loodud õigusvaldkonda.

Hetkel kuum