Äripäev • 27. juuni 2019 kell 11:47

Lennuakadeemia rektor: Nordicat on konkurentsiks vaja

Nordica lennu ettevalmistused Tallinna lennujaamas.  Foto: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix

Eesti Lennuakadeemia rektori Jaanus Jakimenko hinnangul on Eestil Nordicat vaja, et tekitada liinidel konkurentsi.

„Riigi seisukohalt on Nordica ja Regional Jeti Eestis tegutsemine oluline, sest see annab võimaluse nii praegu kui ka tulevikus LOTi või mõne teise operaatoriga pakkuda vajalikke ühendusi ning luua piisav konkurents liinidel,“ ütles Jakimenko.

Ta lisas, et turutõrke korral on võimalus avada ka uusi Nordica liine.

Jakimenko leiab, et praegu on just oluline arendada ettevõtet Regional Jet, sh lendamist teistele lennufirmadele, sest kui teha seda kasumlikult, luuakse sellega ka võimalused tulevikus liinivõrku laiendada.

Tema sõnul on Nordica Eesti Lennuakadeemia jaoks olnud hea koostööpartner, sest üliõpilased käivad seal praktikal ning akadeemia vilistlased on tööl nii Nordicas kui ka nende tütarettevõttes Regional Jet. „Nordica ärimudeli muutudes need töö- ja praktikakohad Regional Jetis oluliselt muutunud ei ole,“ lisas ta.

Hetkel kuum