Pille Ivask • 19. august 2019 kell 9:02

Advokatuur soovib tegelike kasusaajate süsteemi muuta

Karin Madisson  Foto: Andres Haabu

Advokatuuri äriõiguse komisjon esitas rahandusministeeriumile ettepaneku muuta äriühingute tegelike kasusaajate süsteemi, et vähendada praegust ebaselgust ja bürokraatiat, kirjutab ERR.

Advokatuuri äriõiguse komisjoni esinaise, advokaadibüroo Sorainen partneri Karin Madissoni saadetud kirjas nenditakse, et advokaadid puutuvad pidevalt kokku probleemidega, mis tõusetuvad nende klientide tegelike kasusaajate määramisel.

Näiteks peab komisjon arusaamatuks rahandusministeeriumi tõlgendust, mille kohaselt on linna või valla äriühingu kasusaajaks linnapea või vallavanem ning valla- või linnavalitsuse liikmed. Loe edasi ERR-ist.

Äripäev kirjutas läinud kuul, et veerand Eestis tegutsevatest juriidilistest isikutest pole siiani äriregistrile öelnud, kellele liigub ettevõttega teenitud vara. Äripäev pani kokku tabeli suurima käibega ettevõtetest, kel on tegelik kasusaaja veel esitamata. Loe lugu ja uuri tabelit siit.

Hetkel kuum