Äripäev • 8 jaanuar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Lihtne ravimiostja maksab miljoneid rohkem kui haigla

Eesti inimesed maksid populaarsete ravimite eest 20 miljonit eurot rohkem, kui nad maksnuks haigla hindadega, paljastas „Pealtnägija“.

Jaeapteegis on suur osa ravimeid kõvasti kallimad kui haiglaapteegis.  Foto: Raul Mee

„Pealtnägija“ käsutuses on varem avaldamata andmebaas 2018. aastast, mis hõlmab 2400 ravimi statistikat ning mis näitab, millise hinnaga müüsid hulgifirmad ravimeid haiglatele ja jaeapteekidele. „Pealtnägija“ analüüsis koos ekspertidega jaeapteegis 100 enim müüdud ravimi hindu, nende seas nii retsepti- kui ka käsimüügiravimeid. 100 populaarseima ravimi eest maksid jaeapteegid umbes 20 miljonit eurot enam kui haiglad.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum