Anu Lill • 12. mai kell 5:14
Uudised
Ainult tellijale

LHV Group sai aprillis kahjumi

LHV suurendas laenukahjumite reservi ja tegi laenuallahindlusi 5,6 miljoni euro eest.  Foto: Andras Kralla

LHV Group teenis aprillis 1,6 miljonit eurot puhaskahjumit, sealjuures LHV Panga kahjum oli sellest 2,1 miljonit eurot, LHV Varahaldus teenis 0,5 miljonit eurot puhaskasumit, selgus börsiteatest.

Aprilli tulemusi mõjutas suuresti eriolukorrast tingitud majanduskeskkonna halvenemine, kuna suures osas makromajanduse negatiivsema väljavaate tõttu suurendas pank laenukahjumite reservi ja allahindluste kulu ulatus 5,6 miljoni euroni. Tegemist on mudelipõhiselt hinnatavate allahindlustega, kuivõrd tegelik krediidiportfell on püsinud tugevana. Ettevõtete laenuportfelli üle 30-päevaste võlgnevuste osakaal oli aprilli lõpu seisuga 0,3%. Seejuures moodustati allahindlusi 1,2 miljoni euro võrra vähem kui aprillis avaldatud finantsplaanis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum