Allan Rajavee • 14. detsember 2020 kell 6:46
Uudised
Ainult tellijale

Muudatused maksuseadustes võimaldavad aasta lõpuni erakordset teenimisvõimalust

Kolmanda samba lepingut vormistades on võimalik saada suur maksuvõit  Foto: Andras Kralla

Selle aasta lõpuni saab kindlustusseltsides teha kolmanda samba lepingu, mis annab võimaluse hakata kogutud raha soodustingimustel kasutama 55aastaselt. Pensionisambasse investeerija võib võtta kogu raha välja 10protsendise tulumaksuga või saada regulaarseid makseid tulumaksuvabalt.

Eesti Kindlustusseltside Liidu juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul muudetakse järgmisel aastal tingimusi seoses pensionireformiga. „Kuni aasta lõpuni kolmanda samba lepingut tehes on kõigil võimalik osa saada maksuefektist, mis tekib sellest, et riik tagastab maksetelt 20 protsenti tulumaksu ja 55-aastaselt saab raha välja võtta 10-protsendilise tulumaksuga,“ ütles Piirsalu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum