• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: üllatav väliskaubandus, Jüri Käo, Tallinna Sadam ja konkurentsiraportid

  Suurettevõtja Jüri KäoFoto: Raul Mee

  Teisipäevane raadiohommik vaatab otsa üllatavale Eesti väliskaubanduse värskele statistikale, majanduse olukorrale ja hindade tõusule, Tallinna Sadama kvartalitulemustele ning masina- ja metallitööstuse ja raamatupidamisbüroode inforaportile.

  Juurde räägime intresside tõusust ja börside langusest.
  Stuudios on statistikaameti juhtivanalüütik Evelin Puura, suurettevõtja Jüri Käo, Tallinna Sadama värske finantsjuht Andrus Ait ning Infopanga konkurentsiraportite juht Sigrid Kõiv.
  Hommikuprogrammi veavad saatejuht Meelis Mandel ja uudistetoimetaja Ken Rohelaan.
  Raadiopäev jätkub viie saatega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Saates räägime sellest, mida saab üks ettevõte ära teha selleks, et olla jätkusuutlik ja vastutustundlik. Oma kogemust jagavad jätkuvalt kasvava ettevõtte Nordea Eesti töökeskkonna projektijuht Sirli Saar ja personalijuht Jana Pedras. Jutuks tulevad keskkonnaga seotud eesmärgid, sotsiaalne mõju, töökeskkond, ka töötajate vaimne tervis ning töö- ja eraelu tasakaal.
  Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Külas on Swedbanki vanemmaakler Meelis Maasik, kes avaldab, milline strateegia on ajalooliselt tänastel turgudel toiminud ja kuhu investorid võiksid raha paigutamisel vaadata. Lisaks räägib ta sellest, mis USA börsidel toimub, ja avab ka Föderaalreservi intressimäära tõstmise mõju. Samuti avaldab Maasik, kuidas ta võimendusega häid ostukohti ära kasutab.
  Saadet juhib Jaan Martin Raik.
  12.00–13.00 "Gaselli erisaade". Gaselli erisaates on külas gasellettevõtte Gemer Grupp kaasasutaja Gretel Pappel ja TalTechi majandusteaduskonna dekaan professor Enn Listra.
  Räägime sellest, miks kiire kasv ettevõtluses on oluline, mis kasu on majandusharidusest ettevõtluses ja millist ettevalmistust ettevõtjad ülikoolide lõpetajatelt ootavad.
  Saatejuht on Hando Sinisalu.
  13.00–14.00 "Cleantech". Räägime rohepöördest Eestis ja Euroopas. Riigikantseleis Eesti rohepööret ellu viiv Kristi Klaas räägib sellest, kuidas peavad riik, ettevõtted ja kohalikud inimesed omavahel koostööd tegema kestlikuma homse jaoks. Saate teises osas tutvume Beamline'i kiirendiga. Selle tegevusi ja iduettevõtete panust Euroopa poliitikakujundamisse tutvustab Triinu Lukas.
  Saatejuht on Mart Valner.
  15.00–16.00 "Võitjate põlvkonnad". Eesti üks laiahaardelisemaid ja sõnakamaid ettevõtjaid Urmas Sõõrumaa on endale appi võtnud peretütre Katriini, kes töötab Forus Taxis projektijuhina. Pereettevõtlusele pühendatud raadiosaates räägime lisaks aimatavale ka Patarei merekindlusest ja peatume Ukraina sõjal.
  Saadet juhib Marili Niidumaa.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Raadiohommikus: idu, mis asendab mullikile puiduga
Eesti idufirma Raiku tahab puhastada maailma mullikile uputusest, pakkudes selle aseainena õhukesi puiduvedrusid. Ettevõtte üks looja Karl Pärtel räägib Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Eesti idufirma Raiku tahab puhastada maailma mullikile uputusest, pakkudes selle aseainena õhukesi puiduvedrusid. Ettevõtte üks looja Karl Pärtel räägib Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis kõigest lähemalt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.