• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rublast saamas maailma kehvim valuuta

  Langenud nafta hinna mõjul kukkus rubla juba kaheksandat päeva järjest ning on kursil, et teha maailma valuutade võrdluses suurim kahe nädalane langus.

  Rubla kukkus täna keskpäeval 0,8% ning üks dollar võrdus 33,7309 rublaga, mis tähendab 7,4% kukkumist alates 18, maist. Kui rubla sellisel tasemel sulguks, oleks see nõrgim tase pärast 2009. aasta aprilli, kirjutas Bloomberg.
  Samal ajal kujunes mai naftale viimase kolme aasta kõige halvemaks ning tooraine sisenes viimasest tipust 20% võrra langedes karuturule.
  New Yorgi kaubabörsil maksab barrel naftat juba 85,7 dollarit ning Londonis on barrel Brenti segu läinud juba alla 100 dollari piiri, makstes täna päeva 99,98 dollarit. Viimati käis üheks päevaks barrel Brenti alla 100 dollari piiri 4. oktoobril ning enne seda aprillis.
  Nafta hinnale ennustatakse aga edasist langust, sest Hiinast tuli just uudis, kus tootjahinnaindeks kukkus oodatust rohkem. "Hiina andmed põhjustavad kindlasti mure," ütles Bloombergile Societe Generale arenevate turgude strateeg Benoit Anne. "Me näeme nafta edasist langust," lisas ta.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA tehnoloogiasektori futuurid suurelt miinuses
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Nädala lood: Linnahall sokutatakse erakätesse kaasavaraga ja investorid said halva üllatuse
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.