Eksportijate TOPi 12. firma: tõstame alati palka

Eesti eksportööride TOPi 11. ettevõte Enics Eesti AS suurendas tänavu palgafondi 5-6 protsenti, tõstes olemasolevate töötajate töötasusid, ütles ettevõtte juhatuse liige Jaanus Aal.

Aali sõnul ei ole nad tänavu suurendanud töötajate arvu ega kavatse intensiivselt uusi ka otsida. "Isegi kui keegi ära läheb, ei pruugi me seda positsiooni kohe täita. Me investeerime praegu efektiivsusesse," ütles Aal.

Enicsi esindaja sõnul on ettevõtte eksport suurenenud, kuna firma on teinud igal aastal tugevat koostööd müügiga ja grupi organisatsiooniga.

"Eelmise aasta esimene pool oli üllatavalt positiivne. Kõikidel meie klientidel oli suur nõudlus, mis teisel poolaastal rahunes ja nüüd sellel poolaastal annab mõne koha pealt isegi järgi. Kui eelmisel aastal oli klientidelt ootamatult palju tellimusi, siis praegu tellib osa kliente selgelt vähem, kui nad on ennustanud," märkis Aal.

MIS ON MIS Enics Eesti ASMüügitulu 2012: 80,7 miljonit eurot (–0,3%), sellest eksport 79,4 miljonit eurot (+2,1%).Sihtriigid: Soome, Rootsi, Prantsusmaa.Valdkond: elektroonikatootmise teenuste pakkumine

TASUB TEADAEesti eksport kosus kümne aastaga 160%. Selle perioodi jooksul on olulisemad väljaveetud kaubad jäänud samaks. Esikümnest on välja langenud vaid rõiva- ja tekstiilitooted, mis moodustasid 2004. aastal 3,6% siinsest väljaveost.

Samas on asemele tulnud laevade ja ujuvkonstruktsioonide müük välismaale, mis moodustas dekaad tagasi vaid 0,5% ja eelmisel aastal ligi 2%. Kiiremini kasvas nende vedu rahaliselt, peaaegu 840% võrra.

Eksportijate TOPi 1000 suurima ekspordikäibega firmat leiab täismahus

Hetkel kuum