Jaga lugu:

Võrkturundajad tuleb liistule tõmmata

Kristel Härma  Foto: Andras Kralla

Politsei algatas kriminaaluurimise ja võttis liistule norrakate digirahaäri, kuhu appi läinud võrkturundajad oma rahast ilma jäid. Samu argumente tuleks kasutada ka võrkturundajate endi vastu, kirjutab ajakirjanik Kristel Härma.

Üks rahast ilma jäänud müügimees on teises skeemis oma libeda jutuga jätnud tuhanded inimesed ilma sadadest tuhandetest eurodest. Ta väidab, et tema pole midagi valesti teinud ja selle eest ei vastuta. Teda toetab ka politsei otsus lükata kõrvale mitme kannatanu avaldused ja nende esitatud süüdistusi isegi mitte kontrollida.

Võrkturundajatel endal on aga palgatud advokaat, kes suutis pärast avalduse rahuldamata jätmist seda seni edasi kaevata, kuni see lõpuks läbi läks. Need müügimehed ise on aidanud (võib-olla isegi samadel norrakatel, sest mõlemas skeemis on olnud sees vähemalt üks sama isik) Eestis jätta inimesed ilma vägagi suurtest summadest.

Olen kuulnud lugu sellest, kuidas üks inimene ulatab müügimehele korraga 50 000 eurot „gaasiaktsiate“ ostmiseks, mis on täielik bluff. Nagu ka skeemi väidetavalt loodav krüptoraha, mis on nende peamine müügiartikkel.

Kannatanud võrkturundajad väidavad, et andsid norrakatele raha, sest viimased olid neid tahtlikult eksitanud. Ise teevad nad sedasama aga iga päev. Politsei ei uuri neid ega skeemi juhte ning lükkab kannatanud uksest välja, sest investeering tehti oma vastutusel.

Jaga lugu:
Hetkel kuum