Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: Vene naftaäri on kõigele vaatamata saanud kõva löögi

  Varssavi meeleavaldaja kannab naftatoru imitatsiooni ees Ungari presidendi Viktor Orbani maski. Euroopa Liit tegi Ungarile erandi ega sunni teda Vene nafta tarnetest loobuma, pikendust anti ka naftatoodetele.Foto: Aleksander Kalka/ZUMA Press/Scanpix

  Ehkki kõige karmim ja tegelikult efektiivseim embargo liik jäi Euroopa Liidu kuuendast sanktsioonide paketist välja, on tagasilöök Venemaa naftale siiski märkimisväärne, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.

  Pärast pikka ja vaevarikast protsessi, kus Ungari vastuseisu tõttu lükati edasi suure aplombiga välja kuulutatud Euroopa Liidu kuuendat sanktsioonide paketti Venemaale, võeti see lõpuks pärast teatud muudatuste tegemist vastu. Jätkem kõrvale muud sanktsioonide teemad ja keskendugem vaid naftale, sest gaasist ei juleta veel ELi tasemel eriti rääkida, välja arvatud suhteliselt lõtv plaan vabaneda Vene gaasi sõltuvusest aastaks 2027 ning vähendada eesootaval talvel selle tarbimist. Ent gaasist vabanemist takistab ka asjaolu, et see on rohepöördeks vajalik üleminekukütus ja sellisena oluline mitte ainult Euroopale, vaid ka laiemalt maailmale, kus paljudes kohtades valitseb üldsegi süsi. Muide, ka Euroopas on söetarbimise vähendamine pausile pandud, tagamaks Vene gaasi koguste vähendamist.

  Sisu on kättesaadav ainult tellijale.

  logi sisse!

  undefined

   Telli Äripäev
   Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
  Seotud lood

  Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
  Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
  Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
  USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
  USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
  USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
  Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
  Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
  Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
  Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
  Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
  Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
  Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
  Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
  Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

  Küpsised

  Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

  Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.