• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toivo Jürgenson: Tallinn eelistab propagandat teeremondile

  Keskerakond on Tallinnas võimul juba üle kümne aasta, sellest suurema osa sisuliselt ainuvõimul. Kindlasti on selle aja jooksul tehtud palju häid otsuseid, kuid need jäävad aasta-aastalt süveneva raiskamise varju, kirjutab Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Toivo Jürgenson. 

  Midagi on väga nihkes, kui propagandaaparaat saab raha aastas üle 5 miljoni euro, samal ajal aga ei suuda linn tagada elementaarset. Markantsem näide on lasteaedade järjekorrad ja pealinna aina süvenev suutmatus hoida korras teid ja tänavaid. Linnaeelarve on kasvanud võrreldes 2000. aastaga kolm korda, kulutused teede korrashoiuks on heal juhul jäänud samale tasemele või isegi vähenenud.
  Abilinnapea Kalle Klandorf polnud ETV saates “Vabariigi kodanikud” teede halva seisukorra põhjuste leidmisel kitsi: rahanappus, ebasobiv kliima, hangete seadus, valitsuse liiga väikesed rahaeraldised jms. Peamine põhjus keskerakondlasel aga ununes – teede jooksev remont on just Keskerakonna valitsemisajal alarahastatud.
  Tee on hea indikaator. Teede korrashoiult kokku hoitud raha tagajärjed tulevad hiljem ikka välja ja siis neid enam populistliku udujutuga ei varja. 
  Linnapea Edgar Savisaar armastab võimalusel ikka hädade põhjuse ajada teiste kaela. Tänavavalgustus lülitatakse välja, kuna elektri hind tõuseb, teed lagunevad, sest valitsus ei anna piisavalt raha jne.  Raha on alati vähe, kuid küsimus on prioriteetides: kas kohalik võim esindab oma elanike huve või mitte. Tundub, et Tallinnas võimulolijad ei teeni linna rahaga mitte niivõrd linna kui linna juhtiva partei huve.
  Autor: Toivo Jürgenson, Alo Merilo
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA tehnoloogiasektori futuurid suurelt miinuses
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
Tallinna Majanduskoolil täitus 115. tegutsemisaasta
2021. aasta lõpus tähistas Tallinna Majanduskool oma 115. sünnipäeva. Kooli pikk tegutsemislugu kätkeb endas hulgaliselt peatükke. Juubeliaasta eesmärgiks oli 115 aastat jäädvustada filmilindile, mille tulemusel valmiski dokumentaalfilm kooli ajaloost.
2021. aasta lõpus tähistas Tallinna Majanduskool oma 115. sünnipäeva. Kooli pikk tegutsemislugu kätkeb endas hulgaliselt peatükke. Juubeliaasta eesmärgiks oli 115 aastat jäädvustada filmilindile, mille tulemusel valmiski dokumentaalfilm kooli ajaloost.
Nädala lood: Linnahall sokutatakse erakätesse kaasavaraga ja investorid said halva üllatuse
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.