Mait Kraun • 25 juuli 2016

Nafta hind läbis tähtsa toetuspunkti

Foto: EPA

Nafta hind langes ka täna ja läbis tehnilise analüüsi seisukohalt tähtsa toetuspunkti, vahendab Bloomberg.

Bensiinivarude ning puurtornide arvu suurenemine USAs on naftaturu jaoks halvad uudised. WTI toornafta langes täna 2,6 protsenti ja jõudis 43 dollarini, mis on kolme kuu madalaim tase. Brent odavnes 2,2 protsenti 44,67 dollarini barrelist.

Ühtlasi kukkus hind allapoole 100 päeva libisevat keskmist hinda – see on tehniline näitaja, mis toimib turul niinimetatud toetuspunktina. Kui hind langeb sellest allapoole, viitab see hinnalanguse jätkumisele. Viimati langes hind 100 päeva keskmisest madalamale aprillis. Siis põrkas nafta hind tähtsast toetuspunktist aga kiiresti üles.

Nafta hind (kollasega) ja 100 päeva libisev keskmine (valgega).  Foto: Bloomberg
Hetkel kuum