• Jaga lugu:

  Ericssoni uus juht tuleb ettevõtte seest?

  Foto: Ericsson

  Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutab täna, et kuum kandidaat raskustes telekommunikatsioonihiiu Ericssoni kontserni juhi kohale on Hakan Eriksson, praegune kontserni Austraalia haru juht.

  Enne seda oli ta ligi kümme aastat Ericssoni tehnikadirektor.
  Lehe andmeil on firma nõukogu lähedal otsusele, kes saab kontserni uueks juhiks pärast Hans Vestbergi vallandamist selle aasta juulis.
  Lisaks Erikssonile (55) on laual ka Karl-Henrik Sundströmi nimi. Tema on endine Ericssoni finantsdirektor, kes praegu juhib metsanduskontserni Stora Enso.
  Hakan Eriksson on Ericssonis töötanud kolm aastakümmet ning kuulus aastatel 2003-2012 ka firma juhatusse. Tema teeneks loetakse Ericssoni edu 3G-tehnoloogiaga. Just tema tehniline kompetents on see, mis võib otsuse langetada tema kasuks, kirjutab leht. Ta võib olla sobivaim kandidaat, kes suudaks Ericssoni tugeva positsiooni 5G-alal firma eduks pöörata. Firma seest kedagi teist realistlikuks kandidaadiks kontserni juhi ametisse ei peeta. Mantlipärija leidmine Hans Vestbergile on kulgenud vaevaliselt – mitu võimalikku kandidaati on ära öelnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.