• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üha tugevnev dollar võib turgudele negatiivset mõju avaldada

  USA dollar jätkab teiste valuutade suhtes tugevnemistFoto: EPA

  USA dollar on tõusnud viimase üheksa kuu kõrgeimale tasemele ning aktsiaturgule jaoks võib see osutuda valusaks löögiks.

  “Mida lähemale jõuab Föderaalreservi jaoks detsember, seda suuremaks kasvab dollari väärtus,” sõnas Stifel Nicolausi portfellijuht Chad Morganlander, lisades, et ta usub, et Fed tõstab nii detsembris kui järgmise aasta teises pooles intressimäärasid. See samm aga võib dollari väärtust kasvatada veel 3-6% võrra, prognoosib Morganlander. Tema sõnul võib see aga survestada kogu finantssüsteemi.
  Eile kasvas dollari indeks üle 99 punkti – seda esimest korda alates 2.veebruarist. Viimase üheksa kuu kõrgeimale tasemele tõusnud indeks on sellel kuul teinud 3% ralli.
  Seoses dollari edasise tugevnemisega hakkavad finantstingimused Morganlanderi prognooside kohaselt üha keerulisemaks muutuma ning see omakorda avaldab mõju finantsturgude käekäigule 2017. aastal.
  Miller Tabaki aktsiastrateeg Matt Maley kirjutas oma tänases avalduses, et kuigi dollariindeks tõenäoliselt üle 100 punkti ei tõuse, oleks selline juhtum “üks olulisemaid arenguid turul sellel aastal.” Dollariindeks ei ole alates eelmise aasta detsembrist üle 100 punkti tõusnud.
  Mida enam kasvab dollari väärtus, seda enam kaotavad sellest ettevõtted, mis müüvad suure osa oma toodangust välismaale. Nende ettevõtete jaoks tähendab dollari tugevnemine seda, et nad peavad kas välisklientidelt kõrgemat hinda küsima või aktsepteerima vähemväärtuslikku välisvaluutat senisetes mahtudes.
  “Me usume, et see avaldab jätkuvalt kasumitele survet ning me peame turul olevate ettevõtete väärtused ümber hindama,” sõnas Chantico Globali tegevjuht Gina Sanchez.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.