Brexit Briti majanduskasvu ei mõjutanud

25. november 2016, 13:00
Londoni börs
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161125/BORS/161129786/AR/0/AR-161129786.jpg

Brexitile vaatamata olid tarbijad ja ettevõtted nõus kolmandas kvartalis enda kulutusi suurendama.

Kodumajapidamiste väljaminekud kasvasid võrreldes teise kvartaliga 0,7%, ettevõtete investeeringute kasv oli 0,9%. Suurbritannia majandus kasvas kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 0,5% ning võrreldes möödunud aasta kolmanda kvartaliga 2,3%.

„Investeeringud ei vähenenud pärast Euroopa Liidu referendumit, kuid oluline on teada ka seda, et enamik investeerimisotsuseid tehti enne referendumipäeva,“ ütles Bloombergile Briti statistikaameti analüütik Darren Morgan.

Ettevõtete investeeringute kasv üllatas majandusanalüütikuid, kes prognoosisid, et Brexiti järel see langeb. „Brexit tõi küll ebakindlust, kuid lepingud ehitada lennukeid, laevu, hooneid, sõlmiti juba 12-18 kuud tagasi,“ ütles Scotiabanki majandusanalüütik Alan Clarke.

Londoni börs on aasta algusest langenud 20%. Briti nael on euro suhtes spot-arvestuses langenud üle 13%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2016, 13:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing