Rainer Saad • 25. november 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Brexit Briti majanduskasvu ei mõjutanud

Londoni börs
Londoni börs  Foto: Reuters/Scanpix

Brexitile vaatamata olid tarbijad ja ettevõtted nõus kolmandas kvartalis enda kulutusi suurendama.

Kodumajapidamiste väljaminekud kasvasid võrreldes teise kvartaliga 0,7%, ettevõtete investeeringute kasv oli 0,9%. Suurbritannia majandus kasvas kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 0,5% ning võrreldes möödunud aasta kolmanda kvartaliga 2,3%.

„Investeeringud ei vähenenud pärast Euroopa Liidu referendumit, kuid oluline on teada ka seda, et enamik investeerimisotsuseid tehti enne referendumipäeva,“ ütles Bloombergile Briti statistikaameti analüütik Darren Morgan.

Ettevõtete investeeringute kasv üllatas majandusanalüütikuid, kes prognoosisid, et Brexiti järel see langeb. „Brexit tõi küll ebakindlust, kuid lepingud ehitada lennukeid, laevu, hooneid, sõlmiti juba 12-18 kuud tagasi,“ ütles Scotiabanki majandusanalüütik Alan Clarke.

Londoni börs on aasta algusest langenud 20%. Briti nael on euro suhtes spot-arvestuses langenud üle 13%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt