• Jaga lugu:

  Maailma vanim pank püüab ärile elu sisse puhuda

  Banca Monte dei Paschi di Siena peakorter.Foto: EPA

  Maailma vanim pank Banca Monte dei Paschi di Siena SpA alustas täna tähtsate plaanidega, millega loodetakse ärile elu sisse puhuda, vahendab Bloomberg.

  Itaalia suuruselt kolmas pank on palunud investoritel vahetada 4,3 miljardi euro eest võlakirju aktsiate vastu. See võimaldab ettevõttel alustada aasta lõpus aktsiate müügiga. Võlakirjainvestoritel on nüüd aega viis päeva, et plaaniga liituda.
  Uus plaan ei olnud aga piisav, et Itaalia pangandussektorisse elu sisse puhuda. Muret tekitab hoopis asjaolu, et peaminister Matteo Renzi võib pühapäeval kaotada tähtsa referendumi ning olla seetõttu sunnitud ametist lahkuma. Terve Itaalia pangandussektor hakkas täna odavnema ning Monte Paschi aktsia kukkus ligi 14 protsenti.
  Tegevjuht Marco Morelli püüab investoreid veenda, et panga uus plaan toob uut hingamist ning turgudelt suudetakse koguda 5 miljardit eurot. Lisaks sellele on ettevõtte juhatus plaaninud lahti saada 28 miljardi euro ulatuses halbadest laenudest ning reorganiseerida kogu oma äri.
  Pangandussektori langus survestas ka Euroopa aktsiaid koondavat Stoxx Europe 600 indeksit, mis odavnes täna 0,8 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.