Mait Kraun • 9 jaanuar 2017

USA kanepiturg õitseb

Colorado marihuaana.  Foto: Bloomberg

Marihuaana müük kasvas USAs 2016. aastal 30 protsenti ning taoline kasvutempo võiks jätkuda kümnendi lõpuni, selgub uuest raportist, vahendab MarketWatch.

Kanepimüük peaks järgmise nelja aasta jooksul kasvama keskmiselt 25 protsenti aastas. See tähendaks, et müük kasvab 6,7 miljardilt dollarilt (2016) 20,2 miljardi dollarini (2021), selgub Arcview Market Researchi andmetest. Ettevõte avaldab detailsema raporti veebruaris.

Arcview kasutab prognooside tegemisel uuringufirma BDS Analyticsi andmeid. Viimane hoiab kanepiturul silma peal ning analüüsib, kuidas kanepi legaliseerimine erinevates osariikides võiks turgu mõjutada. Arvestatakse ka Kanadaga, kus paljud poliitikud toetavad marihuaana üleriigilist legaliseerimist.

„Ainuke tarbijale suunatud tööstus, mis on pärast 5 miljardilise müügikäive saavutamist kasvanud viie aasta jooksul 25 protsenti, on kaabeltelevisioon 90datel ja internet 2000datel,“ ütles Arcviewi peatoimetaja Tom Adams.

 

Hetkel kuum