Mait Kraun • 3 veebruar 2017

Kullal seitsme kuu parim nädal

Kuld.  Foto: Bloomberg

Kulla hind tõusis ka täna ning kollane metall tegi viimase seitsme kuu parima nädala, kirjutab MarketWatch.

Kulla aprillikuu futuuride hind tõusis 0,2 protsenti 1221,40 dollarini untsist. Väärismetall jõudis sellel nädalal ka kõrgeima tasemeni alates novembrist. Kokkuvõttes kallines kulla hind nädalaga 2,4 protsenti – viimati oli nädalane tõus nii suur eelmise aasta juunis.

„Ma arvan, et Trumpi administratsioon on aru saanud, et USA dollari järsk tugevnemine võib nende vastu töötama hakata,“ ütles investeerimisfirma CMC Marketsi strateeg Colin Cieszynski. Trump on varasemalt öelnud, et dollari kurss on liiga tugev.

Selle nädala keskel teatas Föderaalreserv, et jätab intressimäärad muutmata. Avaldusest võis välja lugeda, et inflatioonisurvet keskpank väga palju ei tunneta ning intresse pole vaja agressiivselt tõsta. „Tänased tööturuandmed, kus palgakasv oli oodatust nõrgem, tõmbab keskpanka samuti tagasi,“ ütles Cieszynski.

Tõsi, töötururaport oli kokkuvõttes siiski küllaltki tugev – USAs loodi jaanuaris kokku 227 000 töökohta, analüütikud prognoosisid 197 000 töökoha loomist.

Hetkel kuum