Liina Laks • 10. märts 2017 kell 5:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Suurimad ühinemised agrokeemiaäris

Suurte (agro)keemia gigantide ühinemised peaksid sel aastal lõpule jõudma.  Foto: epa

Nad on suured, nad teenivad põllumajanduses miljardeid ning nüüd nad ühinevad. Kolm hiidkontsernide ühinemisplaani muudavad järgnevatel aastatel tõenäoliselt agrokeemia- ning põllumajandussektoris mängureegleid.

Sel aastal loodavad ühineda kuus ettevõtet: Saksamaa ravimifirma Bayer soovib osta maailma suurima geenmuundatud taimi pakkuva USA ettevõtte Monsanto. Dow Chemical Co tahab omandada Euroopa kemikaalide tootja DuPonti ning Hiina ChemChina tahab juba lähikuudel vormistada Šveitsi keemia- ja seemneettevõtte Syngenta ostutehingu. Veel pole ükski diil regulatsiooniorganitelt lõplikku heakskiitu saanud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum