Mait Kraun • 12. aprill 2017 kell 20:27

Börs: dollar ja aktsiaturud kukkusid

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Dollar odavnes ning võlakirjade tootlused kukkusid selle aasta maldaima tasemeni, sest USA president Donald Trump ütles, et dollar on liiga tugevaks muutunud, kirjutab Bloomberg.

Bloombergi dollariindeks langes 0,4 protsenti, sest Trump ütles Wall Street Journalile antud intervjuus, et dollar on liiga tugev ning Hiinat ta valuutamanipulaatoriks nimetada siiski ei taha. Tema väljaütlemised vähendasid tõenäosust, et Hiina võiks USA võlakirju müüma hakata.

Lisaks sellele ütles Trump, et talle meeldib Föderaalreservi nullintressimäärade poliitika ning ta on valmis keskpanga juhti Janet Yellenit järgmisel aastal uuesti ametisse määrama.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,4 protsenti 2344,9 punktini. Dow Jones kukkus 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 20 591 punktil. Volatiilsusindeks (VIX) tõusis 3,1 protsenti. Alates 6.aprillist on indeks tõusnud juba 27 protsenti.

USA võlakirjade tootlus langes päeva keskel 4 baaspunkti võrra 2,257protsendini, mis on madalaim tase alates 17. novembrist. WTI toornafta odavnes 1 protsendi 52,89 dollarini barrelist. Kuld kallines 0,3 protsenti 1277 dollarini untsist.

Hetkel kuum